Kínában szeretik a francia kocsikat

2010.07.28. 15:00

Ismét nyereséget könyvelhetett el a PSA Peugeot Citroen az év első felében az autópiac fellendülésének, a kínai kereslet növekedésének, a költségcsökkentésnek és számos új modell bevezetésének köszönhetően.

A francia autóipari csoport 680 millió euró adózott eredményt ért el idén január és június között – egy évvel korábban még 962 millió euró volt a veszteségük. A működési eredmény 1,14 milliárd euróra emelkedett – egy évvel korábban még 826 millió eurót tett ki a veszteség. A bevétel 20,8 százalékkal 28,39 milliárd euróra nőtt.

A társaságnak több érdekeltsége is van már Kínában, és a vezetés abban bízik, hogy 2015-ben a bevételek több mint fele Európán kívülről származik majd a jelenlegi 30 százalékkal szemben. Az idei év egészében az európai kereslet 7 százalékos csökkenését jósolják a vállalatnál a korábban várt 9 százalékos visszaeséssel szemben. Kínában és Latin-Amerikában 10 százalék körüli piacbővülést várnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.