Kerepelő Bentley? Isten őrizz!

2010.09.17. 17:55

6

Van némi tapasztalatuk a dízelmotorokkal, mi több, el is ismerik az azokban rejlő lehetőségeket. Ezt Franz-Josef Paefgen, a Bentley vezérigazgatója mondta az elmúlt napokban, azonban hozzátette, a jelenlegi kedvezőtlen piaci viszonyok mellett teljesen elképzelhetetlen, hogy a gyár ilyen irányba nyisson.

„Az elkövetkezendő Euro6-os norma elég nagy költségeket fog róni a mai modern dízelek fejlesztésére” – mondta Brian Gush, a Bentley egyik mérnöke. „Mellesleg mind az amerikai, mind a japán piac elég erős ellenszenvet érez a dízel autók iránt. Emellett az is nagyon fontos, hogy Kínának, a leendő fő felvevőpiacnak mik az igényei, és a dízelek őket sem érdeklik túlzottan.”

5

Aki a legújabb Bentley Continental GT-re vár, két motorvariáns közül választhat. A hatezer köbcentis, tizenkét hengeres modell a módosított vezérlőelektronikának köszönhetően 552 lóerő helyett már 567-et teljesít.

7

A négyezer köbcentis, V8-as benzinmotorról még nem árultak el semmit, de a pletykák szerint a kisebbik Continental GT is összkerékhajtású lesz.