Elejtettek egy skiccet a néma Infinitiről

2010.09.29. 11:10

Három év múlva érkezik csak a Nissan luxusbatárja, de már most megszellőztették az első látványosan megfestett vázlatrajzot. Az Infiniti EV tisztán elektromos hajtással támadná felsőkategóriás konkurenseit.

Bár a festményszerű képen leginkább csak az orra vehető ki a lendületes limuzinnak, az nem tűnik túl kreatív alkotásnak. A Mazda 6-szerű fényszórók közé mintha audis hűtőrácsot csúsztattak volna, a tetővonal pedig az új iskola kupészerű ívét követi. Persze nem kell sokat adni az ehhez hasonló hangulatábrázolásokra – nyilván igazítanak még egy keveset a formán, hogy a japán prémiummárka többi termékéhez hasonlóan ütős legyen a megjelenése.

A Leafhez hasonlóan belső égésű motor nélküli elektromos autó lesz az EV, erős villanymotorokkal, öt személynek elegendő hellyel. Ilyen koncepcióval más még nem próbálkozott a prémiumszegmensben, így nehéz megjósolni, mekkora sikerre számíthat. Egy luxustermék árába ugyan könnyebben belefér az elektromos hajtás és az akkumulátorok többletköltsége, a korlátozott hatótávolságot viszont nem valószínű, hogy elfogadja a vásárlóközönség.