Giccses batár nemes célra

2011.07.07. 07:08

A Project Kahn Range Rovereket pimpel, meglehetősen szélsőséges stílusban, és most is ezt tették: a Sport változathoz készítettek egy optikai tuningkészletet, amelytől az autó ugyan elég vásári lesz, viszont a hasznot, amit hoz, a japán szökőár károsultjai kapják.

A Miyagi edition névre hallgató gép luxus-terepjáró eredetét meghazudtolva csaknem az aszfaltot súrolja a karosszériájával. A futóművét annyira leültették, amennyire csak tudták, a küszöböket pedig majd' egy arasszal toldották meg lefelé. Persze a 22 hüvelykes Cosworth felnik sem lennének alkalmasak burkolatlan úton való közlekedésre, hisz a rájuk húzott, alig kétujjnyi profilú gumiabroncsok az első nagyobb zökkenőnél defektet kapnának. A futómű masszív szélesítése és alapos ültetése sem jelenti persze, hogy a gép sportos lenne - egy ilyen bő két tonnás, magas döggel aligha lehet nagy élvezet gyorsan kanyarodni. Az autó különlegessége egyébként a sötétkék-metál és matt fekete fényezés, ami szintén nem tesz hozzá túl sokat a harmonikus megjelenéshez, de legalább ugyanolyan módon feltűnő, mint az autó többi megoldása.

Egy-egy ilyen, leginkább feltűnéskeltésre alkalmas gép persze nem olcsó, V6-os dízelmotorral 69 ezer angol fontba - 20.4 millió forintba - V8-as benzinessel pedig 89 ezer fontba - 26.3 millió forintba - kerül egy-egy példány.