BMW-ből ilyet is lehet

2012.02.24. 10:12

A Roding név nem különösebben ismert, de a cég reményei szerint ez már nem lesz sokáig így. Egy BMW technikára épített szuperkönnyű sportkocsival próbálnak maguknak híveket szerezni.

A kis kétülésesben nem is a BMW hajtáslánc a lényeg, hisz azon alig módosítottak: a háromliteres, turbós hathengeres 320 lóerős, azaz alig erősebb mint a gyári változat. Amitől ez a gép érdekes, az a körítés. A kétajtós karosszéria burkolatát üvegszálas műanyagból készítik, a vázszerkezet karbonszál, így az autó összesen 950 kilogrammot nyom üresen. Bár az autó gyorsulásáról egyelőre nem közöltek adatokat, az az érzésünk, ez a gép legalább úgy megy majd, ha nem jobban, mint bármelyik sportos gyári BMW. Az autó ráadásul tovább könnyíthető a tető kiszedésével, így akár roadsterként is használható.

Számos részlet maradt, amelyek egyelőre nem világosak, de a hivatalos premieren, amelyet a Genfi Autószalonon tartanak néhány héten belül, nyilván minden lényeges adatot nyilvánosságra hoznak majd, és élőben is látható lesz a BMW alapú sportkocsi.