Nagyra szabták a Polót

2012.06.27. 07:02

Ízlésesre sikerült a jelenlegi Poló átalakítása, és a DC Designnak sokkal több munkájába került, mint gondolnánk. Háromajtós szabadidő-terepjárót terveztek, de mivel Indiában csak ötajtósként lehet beszerezni a kis Volkswagent, komoly átépítésnek néztek elébe a srácok.

A tanulmány Golf GTI-t idéző szélesítéseit és küszöbeit egyszerű fémlemezből alakították ki, ahogy az Indiában bevett szokás. Ennek ellenére - vagy talán épp ezért - egészen pofásra sikerültek. Átalakított első és hátsó lökhárítókat kapott a megemelt kisautó, bármiféle brutális légbeömlő vagy teszkós LED-sor nélkül, látszik, hogy volt ízlése a tervezőjének. Az apró SUV eleve jól illik a kisméretű szabadidő-terepjárók sorába, de a Range Rover Evoque-ra emlékeztető lehelletvékony első lámpák méginkább e kategória felé húzzák. A hátsó részt sem hagyták érintetlenül: egy elemet alkotnak a hátsó lámpák, az emblémát pedig szellőzőrács veszi körül. Kár, hogy csak kamu, ahogyan a dupla kipufogóvég is.

Az is kár, hogy a hajtáson semmit sem változtattak. Megmaradt az elsőkerék-hajtás és az 1,6 literes, 105 lóerős benzinmotort is. Az ára ezek ismeretében elborzasztó, 14,3 millió forintnak megfelelő rúpiát fizetett érte a megrendelő.