Igazi sportszedán lesz a bestsellerből

2012.07.24. 11:47

A Kia Forte, vagy Cerato – azaz a Cee'd lépcsős hátú megfelelője – nem épp érdekes darab, mégis tarol mindenütt a világon. Tavaly 445 ezer példány fogyott, azaz igazán népszerű a jellegtelen, de korrekt ár-érték arányú modell.

Ezt a modellt is eléri azonban a koreaiak korszerűsítési hulláma: már az idén bemutatják az utódját a hazai piacon, és jövő tavasszal mindenütt másutt is. A K3 jelzésű típusról most néhány vázlat látott napvilágot, amelyek alapján egyértelmű, hogy ezt a típust is igyekeztek érdekesebbé tenni, ahogy a Hyundai és a Kia összes többi modelljét. A meredek övvonal és a tető íve kifejezetten kupé-jelleget kölcsönöz a járműnek, amely így jóval karakteresebbnek ígérkezik, mint az elődje.

A kompakt szedán elsősorban a távol-keleti és észak-amerikai piacon számíthat komolyabb sikerre, hisz ezeken a piacokon minden méretkategóriában a lépcsőshátú forma a legkeresettebb. Van rá esély, hogy a K3 el sem jut Európába – ahogy az elődje sem volt kapható errefelé – bár az sem lehetetlen, hogy egyes kelet-európai országokban később bevezetik.