Ilyen Bentley-t sem vehetsz máskor

2012.07.30. 09:12

Árverésre kerül egy igazán ritka és sikeres versenyautó, egy Bentley Speed ​​8, mellyel a Bentley hosszú évtizedek után tért vissza a hosszútávú versenyzés csúcsára.

A 3,6 literes, turbós V8-assal szerelt versenyautó kimondottan a Le Mans-i 24 órásra épült, azzal a céllal, hogy 1930 után újabb győzelmet szerezzen vele a Bentley. 2001-ben két Speed 8 ért célba, majd a következő évben egy. A 2003-as futamon az első és a második helyen is ez az autó zárt, azonban a sikerek után a Bentley Le Mans-i programja véget ért, és a Speed 8 nem indult több versenyen.

A most árverésre került modellt eladták egy japán gyűjtőnek, onnan pedig egy amerikai gyűjtőhöz került. Utoljára 2007-ben adtak hírt róla, amikor a Road America versenypályán köröztek vele. Tulajdonosa akkor azt mondta róla, hogy teljes mértékben versenyre kész, ám mégsem került bevetésre.

Árverése a hamarosan kezdődő Pebble Beach Concours d'Elegance nevű rendezvényen zajlik majd. A várt összeg 1,9 millió és 2,5 millió dollár között van.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.