Leállítják a Mitsubishi-klónok gyártását

2012.08.12. 06:35

A gyenge kereslet miatt átmenetileg leállították a Mitsubishi i-Miev francia emblémás klónjainak, a Peugeot iOn és a Citroën C-Zero gyártását, de a japánok szóvivője hangsúlyozta, csak egy kis szünetről van szó.

A 2010 óta gyártott elektromos kisautóból eddig a három márka összesen 28 ezer darabot adott el, ami nem lenne annyira elkeserítő, de ha az idei forgalmazást nézzük, a francia ikertestvérek szabad szemmel alig látható számokat produkálnak. Mindössze 935 Citroën C-Zerót és 852 Peugeot iOnt sikerült januártól júliusig eladni Európában, ami a japánokkal kötött szerződésben szereplő 100 ezres össz-darabszámhoz képest igen kevés, még ha az optimista nagy számot több évre kiterítve tervezték is.

Hogy mikor folytatják a gyártást a mizusimai üzemben, egyelőre nem tudni. Egyelőre megpróbálják megsaccolni, reálisan mennyi fogyhat még a kis villanyautókból. A döntés mindenesetre nem befolyásolja a Citroën Berlingo és a Peugeot Partner elektromos változatainak Mitsubishivel közös fejlesztését - állítják a franciák.