Legördült a 350 milliomodik Ford

2012.09.01. 11:01

Majd kilenc évvel a háromszázmilliós mérföldkő után, tegnap elkészült a Ford Motor Company 350 milliomodik autója. A Focus Thaiföldön, a Rajongi üzem szerelőszalagjáról gördült le.

A céget 1903. június 16-án jegyezte be Henry Ford. Ha egyszerű átlagot számolnánk, akkor az elmúlt 109 év minden tíz másodpercére jutna egy új Ford, ami elképesztő adat. Valójában a termelés üteme a 70-es évek előtt sokkal lassabb volt. A húszmilliomodik Ford 1931-ben készült el, majd 1959-ben az ötvenmilliomodik. 1977-ig kellett várni a százmilliós határra, 1996-ban viszont már a kétszázötvenmilliót is átlépte a cég.

A mérföldkő kapcsán John Fleming, a Ford globális termelésének alelnöke méltatta a cég új terjesztési és növekedési stratégiáját. One Fordra keresztelték azt a tervet, amellyel az amerikai óriásvállalat azt igyekszik elérni, hogy járművei az egész világon azonos dizájnnal készüljenek, ezzel is hangsúlyozva, hogy a Ford egy világmárka. „A Focus már egy ilyen termék számunkra, sikere pedig mutatja, hogy a stratégia működik.”– mondta Fleming.

A Fordnál bíznak a növekedésben, ezt pedig új piacok elérésével igyekeznek elérni. „Azt gondolom, meg kell néznünk hol vagyunk képesek tovább növelni a kapacitást. 2020-ig igyekszünk minél inkább jelen lenni az ázsiai, az óceániai térségekben, és persze az afrikai piacon. Kilenc új összeszerelő üzem építését tervezzük ezeken a területeken.” – folytatta.