Cross 207: az örök életű Peugeot

2012.11.26. 17:45

Bár sokáig nagyon sikeres volt a Peugeot 206-os, Európában az idén tavasszal végleg leállították a gyártását. Ezek után meglepő, hogy van a világnak egy olyan szeglete, ahol most ismét újdonságként köszönthetik a tizennégy éves modell egy változatát.

A Cross 207 neve megtévesztő lehet, ez ugyanis az Európában épp leszerelt 206+ terepesített külsejű változata, amelyek Kínában gyártanak majd, a Dongfeng-PSA egyik üzemében. Az általunk ismert kiviteltől csupán néhány részletében tér el a Cross. Ilyen az autó alsó peremén végigfutó fényezetlen műanyag perem, a tetőcsomagtartó, és a némileg megemelt hasmagasság. Ez utóbbira egyébként is szükség lett volna, hiszen Kínában a nagyvárosok főútjain kívül még mindig nem a hibátlan aszfaltfelület a jellemző. Érdekes viszont, hogy a kilincseken kívül még az ajtók koptatócsíkokat is az autó színére fényezik.

Bár a formaterv még ma sem hat nagyon ódivatúnak, a műszaki tartalom egyértelműen az. A motorválaszték a régi 1,4 literes 75 lóerős é asz 1,6 literes, 106 lóerős Peugeot-Citroen benzinmotorokból áll, amelyeket ötsebességes kézi, vagy négysebességes automata váltóval kínálnak. Ugyanakkor az alapfelszereltség egész bőséges: első- és oldallégzsákokat, bőr kárpitozást és parkolóradart is tartalmaz. Talán ezért van, hogy az autó kínai viszonylatban egyáltalán nem olcsó – átszámítva valamivel több, mint 2,6 millió forint az ára.