Ilyen egy tisztességes rendőrségi elfogó

2012.11.28. 05:41

Ausztrália legerősebb rendőrautója ez a fehér Ford, amelyet kifejezetten autópályán való üldözéshez készítettek.

Bár mifelénk gyakorlatilag ismeretlen, Ausztráliában még mindig az egyik legnépszerűbb típusok egyike a Ford Falcon. Az FPV jelzésű sportváltozatba 5 literes V8-as motort építenek, kerek 450 lóerővel – egy ilyenből építették át ezt a példányt. A hátsókerék-hajtású, kézi váltós, sportfutóműves gép már gyári állapotában is félelmetesen gyors, de annak érdekében, hogy biztosan ez legyen a legerősebb rendőrkocsi az országban, még tovább hergelték. Így a maximális teljesítménye 536 lóerőre nőtt, csupán a befecskendezés és a kipufogórendszer cseréjével. Emellett persze bekerült az összes szabványos rendőrségi felszerelés a fényhídtól a sebességmérő készüléken át a nagy hatótávolságú rádióig.

Az autó, amelyet az Új Dél-Wales-i autópálya-rendőrségen állítanak majd szolgálatba, nem volt igazán olcsó: bő 100 ezer ausztrál dollárba – bő 22 millió forintba – került, viszont épp száz lóerővel hajtja több, mint a korábbi csúcstartót, a Holden Commodore HSV-t, amelyet Queenslandben használnak a helyi rendőrök.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.