Hamvába holt az új Audi

2013.01.02. 15:32

Bár a Volkswagen csoportnak még egész jól áll a szénája a konkurenciához képest, úgy néz ki, ők is ott spórolnak, ahol tudnak. Számos olyan típus fejlesztését állították le, amely csak egy szűkebb réteg számára lett volna érdekes, és most itt egy újabb áldozat, az Audi A2-es második generációja.

Az A1-es és az A3-as közé ugyan nem hiányzott egy újabb Audi, mégis úgy tűnt, lesz helye a paletták az új A2-esnek. Ezzel a típussal szerettek volna a BMW i3-asnak konkurenciát teremteni: az alumínium karosszériás modellbe elektromos, vagy konnektoros hibrid hajtásrendszer került volna. A fejlesztés egész jól is haladt, tavaly már egy prototípust is mutattak a közönségnek. Ennek ellenére a gyártás nem indul meg a terveknek megfelelően 2015-ben, mivel arra semmi esély, hogy egy ilyen, csupa drága megoldásra épülő autóból eleget adjanak el ahhoz, hogy akár csak az előállítás költségei megtérüljenek.

A drága fejlesztés költségeit persze már nem lehet visszaszerezni, de egy, az Audi részéről névtelenül nyilatkozó szakember szerint az A2-es számos olyan tanulsággal szolgált a cég mérnökei számára, amelyeket más modellek tervezésénél fel tudnak majd használni.