Anyu! Porszívózhatok az iskoláig?

2013.03.27. 16:17

A japán autógyár igyekszik minnél vonzóbba tenni hétüléses egyterűjét. A Shop-Vac cégnek köszönhetően a legmagasabb felszereltségi szinthez beépített porszívó jár. A csomagtartóban elhelyezett HondaVAC gép csöve minden sarkot elér, ha valami piszkos lesz az autóban. Ez a marketingfogás indokoltnak tűnik, hiszen a túltelített piacon lehetséges, hogy csak ilyen apróság miatt fog Hondát venni a valaki.

Eddig már sokféle extrém tartozékot láthattunk, azonban a porszívó még senkinek sem jutott eszébe. A takarításra járó motor nélkül 8 percünk van, tovább nem bírja az elektromos rendszer. Talán egy új extrémsport is kialakulhat, a dugóban porszívózás.

Az eddig is piacvezető Odyssey 2014-es változatát kicsit átszabták. Kapott új hűtőrácsot, új fényszórót és LED-es hátsó lámpákat. A tükrök formája is változott, a súlycsökkentésért alumíniumból gyártották a motorháztetőt és a sárvédőket. A belső térben megújult az egész műszerfal, új funkciókkal látták el, mint a HondaLink szórakoztató rendszer, okostelefon integrációval. Elérhetővé vált a kulcsnélküli indítás és pár új tárolórekeszt is elrejtettek az óriási beltérben.

Az új modell valószínűleg az elődtől származó 3,5 literes V6-os motort kapja meg 248 lóerővel. Az egyetlen probléma az, hogy a Honda ezt a modelljét csak Észak-Amerikában forgalmazza, így akinek minden vágya a nagy egyterű, vagy csak a porszívóért rajong, szürkeimportra fog kényszerülni.