2013.05.08. 18:06

Ahogy az Audi, a Seat és a VW, a Skoda is készített egy különleges, egyedi autót a rendes évi GTI találkozóra, a Wörtherseetreffenre. Ezúttal a Rapid az alap, amelyből minden eszközzel igyekeztek érdekessé tenni. Nem egyszerű feladat ez egy unalmasnak tervezett családi szedán esetében, de a végeredmény nem is rossz.

A Rapid Sport elnevezésű tanulmányautón a klasszikus német stílusú autótuning minden trükkje felfedezhető. Tisztességesen alákötényezett lökhárító és küszöbök, gigászi, 19 hüvelykes felnik alacsony profilú gumikkal, valamint nyomtáv- és sárvédő-szélesítés, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Egy kis ráadás a szokatlan, aszimmetrikus fényezés: az autó egyik oldala szürke, a másik vörös, a felnik belső fele pedig fordítva – a szürke oldalon vörös, a vörös oldalon szürke. Az összképet a fekete hűtőmaszk és a szintén fekete diffúzor teszi teljessé.

Úgy néz ki, motortuninggal egyelőre nem veszkődtek a csehek, bár a turbós benzinmotorokban még bőven van tartalék – azt azonban, hogy a tanulmányban milyen motor dolgozik, nemigen szellőztették. Ez persze csak afféle kedvcsináló a típushoz a tuningoláshoz kedvet érzők számára, viszont nem lehetetlen, hogy a Skoda később hasonló átalakításokat végez majd a típuson, ha elkészítik a Rapid leggyorsabb, RS jelzésű változatát.