Új Skoda népautó a láthatáron

2013.06.06. 11:40

A Skoda láthatóan megpróbálja minimumon tartani a Rapid változatainak számát, és egyben el is szeretnék kerülni a közvetlen versenyt más modellekkel házon belül. Legalábbis erre következtetünk a Spaceback modell első, kiszivárgott fotóiból, amelyen egy fura öszvér látható.

A második Rapid változat tekinthető rövid kombinak, vagy hosszú ötajtós csapott hátú modellnek is, hisz pont félúton van a két karosszéria-stílus között. Így valamivel kevesebb helyet foglal, mint egy kombi, viszont elég tágas és könnyen variálható lehet a vetélytársakhoz képest. A Rapid eleve afféle félméretnek tekinthető a Fabia és az Octavia között, így nem meglepő, hogy ennél a modellnél is megjelenik ez a fajta kompromisszum-keresés.

A méretek egyelőre persze még nem ismertek, arra viszont mérget vennénk, hogy a Sportback műszakilag nem különbözik majd érdemben a négyajtós Rapidtól. A megszokott TDI és TSI motorokra, és persze az MQB padlólemez szabvány főegységeire számíthatunk itt is. A forma sem fog meglepni senkit, itt is a Skoda aktuális, a korábbinál élesebb, de egyben egyszerűbb stílusa köszön vissza.

A Rapid Sportback érdekes kísérlet – egyelőre megjósolni sem mernénk, hogy nagy siker lesz-e, olyasmi, amit sokan utánoznak majd, vagy hidegen hagyja a közönséget.