A Bluebird újra szárnyal?

2013.07.10. 13:49

Sir Malcolm Campbell az 1920-as és 30-as években, fia, Donald pedig közvetlenül a háború után ostromolta a szárazföldi és vízi sebességi világrekordot a Bluebird nevű járművekkel. Most Sir Malcolm unokája és Donald unokaöccse, Don Wales támasztja fel a legendás nevet, de ezúttal nem épp a sebességi rekord a cél.

Az új cég első autóját, a DC50-est a rekordkísérlet közben elhunyt Donald Campbell utolsó rekordállításának 50. évfordulójára tervezik piacra dobni. A karbonszálas karosszériára épülő, Lambo-ajtós csoda 360 lóerős, és tisztán villanyáram hajtja majd, ha hihetünk az ígéreteknek, egy töltéssel akár 320 km-en keresztül. Ha minden igaz, összesen ötven példány készül majd. Emellett egy együléses, elektromos versenyautó, a GTL vázlatát is megmutatták, amely a jövőre induló FIA Formula E szabályrendszerének felel meg. Persze egyik autó sem lassú: Don Wales szerint a Bluebird DC50 is legalább úgy gyorsul majd, mint a legerősebb Porsche 911-esek, a versenyautó pedig értelemszerűen még jobbnak ígérkezik.

Részleteket egyelőre alig közöltek, de így is nagyon nagy ígéret egy gyakorlatilag teljesen ismeretlen vállalkozástól, hogy két, kész típust mutatnak be az idén szeptemberben az alternatív hajtású járműveket felvonultató angliai Sustaniable MotoExpón.