Egyetemisták tervezhetik a jövő Fiatjait

2013.10.06. 06:53

A Fiat két hónapig tartó versenyt hirdetett, melynek közel 60 résztvevője – a londoni Royal College of Art (RCA) egyetemistái – a Fiat 500-as és a Panda jövőbeli, 2020-as utódainak tervezésében vehetnek részt. Mindkét autón hét, egyenként négyfős csapat dolgozik.

A Fiat vezetői friss, újszerű, innovatív megoldásokat várnak a fiataloktól, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy az ötletek megvalósíthatók is legyenek. A versenyzőknek kéthetente előadást is tart majd a Fiat két tervezőmérnöke, Roberto Giolito és Lorenzo Ramaciotti. A munkákat decemberben bírálják majd el, addig a résztvevő csapatoknak el kell jutniuk az első vázlatoktól a két-, illetve háromdimenziós modellekig.

A győztes csapatok tagjai – akik a legjobb formatervet, illetve belteret készítik - Torinóban közösen dolgozhatnak majd a Fiat munkatársaival a terveik alapján készülő agyagmodelleken. Sőt, a legjobb tíz hallgató hat hónapra szóló gyakornoki pozíciót is kaphat.

A Fiat és az RCA szempontjából egyaránt hasznos lehet az együttműködés, hiszen az egyetem hallgatói így komoly gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, míg az olasz gyártó a Fiat 500-as és a Panda következő generációjának megalkotásánál igyekszik majd meríteni a verseny során megszülető ötletekből, ötvözve azokat a hagyományos olasz dizájn elemeivel.