2013.12.26. 12:32

Állítólag már dolgoztak a következő Holden Monaro fejlesztésén, amikor kiderült, hogy a General Motors felszámolja az ausztrál autómárkát. Ez persze csak egy pletyka, soha egy vázlat sem került napvilágra a következő Monaróról. Theophilus Chin tervező fantáziáját azonban nem hagyta nyugodni az ausztrál kupé, ezért úgy döntött megrajzolja ő, hogy milyen is lenne.

A tervező nem rugaszkodott el a valóságtól, a rajzok alapjául a VF Commodore reklámvideóból merítette az ihletet. Így, ha esetleg valami csoda folytán a GM úgy döntene, hogy mégis elkészül a következő Monaro, ráadásul ez Chin vázlata alapján, rögtön meg is lenne az egységes márkaarculat. Theophilus Chin egyébként komolyan bízik benne, hogy 2017-ig, ameddig az ausztrál Holden felszámolása tart, még van rá esély, hogy elkészüljön egy Monaro.

Bár szinte semmi esélye sincs Chin reményeinek megvalósulására, eljátszva a gondolattal, lenne mit tenni a motortérbe. A Holden kínálatában van 3,6-os V6-os, 6 literes V8 és 6,2. Utóbbi akár kompresszorral is, több mint 570 lóerővel.

A Holden Monaro eddig egy-két designelemen kívül ugyanaz az autó volt, mint a Pontiac GTO, de mivel a Pontiac márkát is megölte a GM, ezért más néven sem él tovább a típus.