CitiJet: Skoda, diákmunkából

2014.04.16. 18:15

A Volkswagen csoport márkáinál lassan hagyománnyá válik, hogy a tavasz végi nagy GTI találkozóra, amelyet a Wörth-i tó mellett tartanak, minden tervezőcsapat összeüt valami érdekeset. A Skodánál ezúttal nem a profik végezték a tervezési munka nagyját, hanem tizenhat gyakornok, akik egy Citigo kisautón mutathatták meg, mennyire kreatívak.

A Skoda egyelőre csak egy vázlatot, és a félkész autót mutatta meg, de így is látszik, hogy mit műveltek az eredeti járművel. A tetejét egy ferde vonal mentén egyszerűen lecsapták, így egy érdekes, kabrió-szerű jármű keletkezett. A két első ülés mögött egy érdekes, dupla bukókeret pótol valamennyit a tető nyújtotta merevségből és biztonságból. A gyakornokok persze nem csak az autó külsején dolgoztak: terveztek egyedi üléseket és kormányt, az autó kapott egy 300 W teljesítményű profi hangrendszert, és kék LED-es belső világítást, hogy csak néhányat említsünk a módosítások közül.

A 16 hüvelykes felnik, a metálkék fényezés és az egyedi lökhárítók meglehetősen sportosnak mutatják a CitiJet elnevezésű gépet, de ez kissé megtévesztő: valószínűleg ez lesz a leglassabb Citigo változat, hisz a gyári 75 lóerős ezres háromhengeres a megszokottnál nyilván sokkal nehezebb, agyonmerevített karosszériát mozgat. Kiállítási tárgynak azonban jó lesz, és a Wörtherseetreffenen ennél nem is kell majd több.