Michelisz dobogós a szlovák esőben

2014.05.11. 18:44

Mindössze hat versenykörig tartott a túraautó-világbajnokság negyedik versenye, a szlovák nagydíj. A szombati száraz időmérő edzés után vasárnap mindent elmosott az eső a Slovakiaringen, többek közt a teljes második futamot. Loeb mindenkit elvert, idén először dobogón zárt Michelisz Norbert.

A magyar nagydíjat egy héttel követő szlovák versenyhétvége egyetlen futamát a három Citroen (Lopez, Loeb, Muller sorrendben) kezdte az élről, mögöttük Michelisz, aki negyedik lett az időmérőn. A mezőny már esőben rajtolt, az időjárás pedig a verseny alatt folyamatosan romlott.

A rajt esőfüggönnyel takart citroenes belharcot hozott, amiből Loeb jött ki legjobban, és az első kanyarig úgy tűnt, Norbi lehet a helyezkedés másik nagy nyertese. Lopez végül befért a magyar hondás előtt, de Mullert sikerült megfognia. A címvédő francia rontott, bemozdult a rajtnál, így még az előtt kiszedték büntetésre a negyedik helyről, hogy komolyabb meccs kialakult volna közte és Michelisz között. A következő percekben egyre több víz állt a pályán, így a hatodik kör után a szervezők jobbnak látták beküldeni a biztonsági autót. A következő két kört már csak lassú araszolás volt a kötelező minimum versenytávig – nyolc kör kellett ahhoz, hogy érvényes eredmények szülessenek. A csonka futamon Loeb győzött, Michelisz pedig harmadikként állt dobogóra. Idén először, WTCC-karrierje során tizennegyedszer. Kettejük között Lopez ért be másodiknak.

A következő futam négy órával később követte volna az elsőt, de az időjárás nem változott, ezért a szervezők törölték a második fordulót. A túraautó-világbajnokság ötödik versenye az osztrák nagydíj lesz. Május 25-én, a Salzburgringen rendezik. Michelisz Norbi a pontverseny kilencedik helyéről várja.

Fotók: fiatwtcc.com