Felfrissül a Fiat Punto

2014.07.06. 13:24

Az már májusban kiderült, hogy a Fiat 2016-ra tervezi a Fiat Punto következő generációjának - vagy éppen teljesen új utódmodelljének - bemutatását. Most viszont úgy tűnik, a váltás előtt még egy ráncfelvarrott kiadást is piacra dobnak az olaszok. Ezzel a modellciklus utolsó két évére új lendületet adnának az eladásoknak.

Az interneten már el is kezdtek terjedni az első fotók a faceliftes Puntóról. Az orr-részen több szembetűnő módosítást is végeztek, így új, nagyobb fényszórókat, átdolgozott hűtőrácsot és lökhárítót is kapott a népszerű Fiat. Hátul komoly változást nem lehet észrevenni, a lámpákat azonban itt is újragondolták kissé.

A motorkínálat a hírek szerint változatlan marad. Magyarországon a Puntót jelenleg 69 lóerős 1,2-es és 77 lovas 1,4-es benzinmotorral kínálják, utóbbiból CNG-s és LPG-s változat is választható. Az 1,3-as Multijet dízel 75 lóerős teljesítmény leadására képes. Emellett 0,9 literes, kéthengeres turbómotorral is készül.

Azt egyelőre nem tudni, hogy minden piacon elérhető lesz-e a felfrissített Punto - az sem kizárt, hogy csak Indiában szánnak fontosabb szerepet neki, ott ugyanis egyébként is népszerűnek számít a modell. A globális piacon inkább az utódtól várnak majd sokat. Az eddig kiszivárgott információk szerint várhatóan a jelenleginél kisebb, és kizárólag ötajtós kivitelben kapható típus váltja a jelenlegi Puntót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.