Visszatérhet a Ford Le Mans-ba

2014.07.19. 16:57

Akár még a hatvanas évek legendás küzdelmei is megismétlődhetnek Le Mans-ban, ha igazak a hírek, és a Ford tényleg visszatér a 24 órás futamokra.

Az utóbbi hónapok egyik fontos motorsportpletykája volt, miszerint a Ferrari visszatérne a hosszútávú autóversenyzésbe. Az olasz márka kilencszer nyert Le Mans-ban 1949 és 1965 között, hatvanas évekbeli sikerszériáját épp a Ford szakította meg a GT40-essel. A Fordnak '66 és '69 között mind a négy futamot sikerült megnyernie, de immár 45 éve ők sem alkottak semmi maradandót a legendás megbízhatósági versenyen. A két visszatérés közül most a Fordé tűnik biztosabbnak.

A hírek szerint a Ford az LMP2-es kategóriában kezdene, ahol jelenleg a Honda és a Nissan volnának az ellenfelek. 2016-os érkezésről hallani, ami egyben jelentheti azt is, hogy 3-4 éven belül már az LMP1-ben láthatnánk őket. Addigra a Lotus és a Nissan is odaérhet, így a Porschéval, az Audival és a Toyotával együtt népes gyári mezőny jöhet össze. Ha ebbe még a Ferrari is társulna, az volna csak igazán szép.