Jöhetnek a kínai Fiskerek

2014.07.28. 10:30

Rendeződni látszik a luxus plug-in hibridjéről ismert Fisker helyzete. Az amerikai gyártó számos nehézségen ment keresztül az elmúlt években, míg végül teljesen térdre nem kényszerültek. A kínai Wanxiang Group azonban látott fantáziát a márkában, és 149 millió dollárért fel is vásárolta azt.

A tervek szerint hamarosan újra is indítják a Karma gyártását - igaz, a Wanxiang amerikai részlegének első embere szerint addig még számos kisebb-nagyobb problémát meg kell oldaniuk. A hírek most arról szólnak, hogy egy finnországi üzemben indulhat meg a termelés, de a közeljövőben visszatérnének az Egyesült Államokba.

A kínaiak azonban egy ennél merészebb tervet is meghatároztak: három éven belül új modellel bővítenék a Fisker modellpalettáját. Ez a gyakorlatban az Atlantic tanulmányautó sorozatgyártású változatának elkészítését jelentené. Az eredeti tervek szerint ebbe a Minikből ismert, 1,6 literes BMW-turbómotort építhetik, természetesen villanymotorral megtámogatva.

A Wanxiangnak egyébként úgy tűnik, mindene megvan a Fisker feltámasztásához. Ők birtokolják ugyanis az amerikai márka korábbi akkumulátor-beszállítóját, a két évvel ezelőtt szintén csődöt jelentő A123 Systemst is. Ha minden a tervek szerint alakul, a Karma gyártását már egy éven belül újraindíthatják, az Atlantic pedig 2017-re érkezhet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.