Lavinia: elektromos sportautó Szicíliáról

2014.10.12. 16:47

300 kilométer/óra feletti végsebességre volna képes, formavilágában pedig a legkarakteresebb olasz sportautók stílusjegyeit hordaná magán a Tecnicar elektromos szupersportautója.

A Tecnicar egy nem túlságosan jelentős szicíliai vállalat. Honlapjukon kevés infót találni róluk, annyi azonban egy gyors internetes keresés után kiderül, hogy semmi tapasztalatuk a nagy teljesítményű sportautók terén. A most bemutatott elektromos kupéjuknak a Lavinia nevet adták. Az autóról néhány látványterven túl nem sok mindent tudnak felmutatni az olaszok, a tervek azonban ígéretesek.

A Lavinia fejlesztése állítólag javában zajlik, és már a technikai specifikáció is összeállt. A Lavinia elektromotorja 800 lóerőre lenne képes, 3,5 másodperc alatt tudná le a 0-100 kilométer/órás sprintet, a végsebességét pedig 300 kilométer/óra fölé mondja a Tecnicar. Az autóról a következő hónapokra ígérnek újabb adatokat, addig be kell érnünk a dizájntervekkel.

Bár a vállalt hátteréről csak sejtéseink vannak, valószínű még keresik a befektetőket a szicíliaiak.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.