Revology: ős-Mustang szupermodern kivitelben

2015.03.16. 18:16

Hiába készült hat fő- és tucatnyi alváltozat a Ford Mustangból, az igazi legenda mégiscsak a legelső változat, amelyet csupán 1964 és 1967 között gyártottak. Ezek közül nagyon sokat újítottak fel vagy tartottak meg gyárias állapotban a mai napig, de az ötvenéves technika lassan elfárad, és sokan igénylik, hogy megbízhatóbb, korszerűbb műszaki megoldások szolgálják ki, miközben az autója a klasszikus vonásokat viseli. Az ő igényeiket igyekszik kiszolgálni a floridai Revology, amely elkészítette a Mustang korszerű replikáját.

Külsőre a Revology Mustangja megszólalásig hasonlít az eredeti, legelső generációs Mustangra, egyedül a fényszórók alapján ismerhető fel, hogy ez a korszerű változat: az egyszerű körlámpákban több kisebb világítóegységet helyeztek el. Az 5 literes motor ugyan régi vágású nyomórudas blokk, de benzinbefecskendezéssel igyekeztek tisztábbá, takarékosabbá és megbízhatóbbá tenni. A hátsó futóművön is változtattak, bár a merev tengely megmarad, de egy korszerűbb, három lengőkarral megvezetett változatot építenek be. Emellett négy tárcsaféket, szervokormányt, kulcs nélküli indítást, motoros üléseket és Bluetooth-képes fedélzeti szórakoztató rendszert kap az autó, hogy csak a lényegesebb korszerűsítéseket említsük. A korszerű Mustangot kétféle váltóval kínálják, ötfokozatú kézivel, vagy négysebességes automatával.

Egy ilyen korszerű Mustang, amelyben minden egyes alkatrész vadiúj, nem olcsó: 119 500 dollárt vagy 113 430 eurót kérnek érte, de egy hasonló szintre restaurált és módosított eredeti modell sem lenne lényegesen olcsóbb.