Új neveket kapnak a Hyundai típusai?

2016.07.18. 15:28

Az információ váratlan helyről, a Hyundai ausztrál részlegének vezetőjétől származik, aki elmondta, hogy az i betűvel kezdődő típusjelzések többsége hamarosan eltűnhet a kínálatból.

„Nem működött Európában, Amerikában pedig meg sem próbálkoztak vele – nem valószínű, hogy az i modellek hosszú ideig maradnak” - mondta Scott Grant ügyvezető igazgató. Pedig épp Ausztrália az a hely, ahol az i30 ezen a néven is igazán sikeres volt, de úgy néz ki, ha az i30 elnevezést meg is hagyják Ausztáliában, ez lesz a kívétel. Azt viszony Grant sem tudja, hogy mi jön az i-betűs nevek után.

A Hyundai elsősorban Európa számára találta ki a számozási rendszert durván egy évtizede, ahol az i vagy ix betűk után a modell méretére utaló kétjegyű szám azonosítja a típust. Egyebek közt az Audi, a BMW és a Volvo márkáknál is bevált ez a megközelítés – nyilván ezért gondolták a koreaiak, hogy náluk is jobban működik majd, mint a korábbi, sokkal beszédesebb, hosszabb típusnevek. Ám úgy néz ki, ebben tévedtek.

Elképzelhető, hogy szép lassan visszatérnek a korábbi nevekhez – az i30 újra Elantra, az i40 újra Sonata lehet – de az sem kizárt, hogy egy még újabb elnevezési rendszert agyalnak ki.