Marokkóba viszik a Logan MCV gyártását

2016.09.24. 13:29

Elviszi hazai gyárából a Logan MCV gyártását a Dacia. Hírek szerint már jövőre Tangerbe kerülne a belépőmodell nagy változatának gyártása, de a Renault-nál azt mondják, nincs ok pánikra, nem csökken a termelés Mioveniben. 

IMG 6134

A Logan költözéséről szóló hírek első hullámát még Jean-Francois Gal indította el. A tangeri Renault-gyár igazgatója mondta egy francia magazinnak, hogy 2017 első negyedévében átveszik a Logan MCV gyártását Romániából. Első olvasatra úgy tűnik, már a kelet-európai munkaerő sem elég olcsó a Daciának, de Celine Furet Renault-szóvivő szerint nem erről van szó. Furet a Reuters-nek beszélt az anyamárka terveiről, miszerint egyrészt amúgy sem a Logan teljes termeléséről van szó, másrészt a Dusternek kell a többletkapacitás. Ezzel már Mioveniben nem tudnak szolgálni, így egy egyszerű átcsoportosításról van szó, román munkahelyek nincsenek veszélyben.

A marokkói Tangerben működő Renault/Dacia-gyárban eddig Sanderót, Lodgy-t és Dokkert gyártottak. A franciák választása a földrajzi közelség és a gyarmati múlt mellett az extrémolcsó munkaerő miatt esett az észak-afrikai országra. Jelen esetben valószínű az utóbbi miatt billent megint a mérleg Marokkó felé Romániával szemben a márka döntéshozóinál. Máskülönben nem látni értelmét, miért oda invesztálja a Renault azt a nemrég nyilvánosságra került 20 millió eurós fejlesztést, amivel talán Mioveniben is elbírtak volna a nagyobb kapacitással.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.