Senki ne üljön az anyósülésre!

2016.09.29. 06:42

Önmagában a tény, hogy 131 CT6-ost a gyártás elejéről rögtön vissza kellett hívni, eleve elég kellemetlen, hisz a Cadillac ettől a modelltől várhatja, hogy visszaszerez valamicskét az utóbbi években egyre csak fogyó vásárlóköréből. Ám az igazán érdekes a mellékelt figyelmeztetés.

1

Addig, amíg az ingyenes szervizlátogatást nem ejtették meg, senki ne ültessen utast a jobboldali első ülésre. A figyelmeztetés nem légből kapott, azt mondják, hiányozhat egy csavar, amely ennek az ülésnek a biztonsági övét rögzítené. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy az övet ugyan be lehet kötni, de balesetnél a csavar nélkül olyan, mintha ott sem lenne, azaz drasztikusan nő a baleseti sérülés kockázata. Azt nem tudni, hogy miért maradtak ki ezek a rögzítőcsavarok, de a következő hetekben minden tulajdonost értesítenek a visszahívás részleteiről.

A CT6 a Cadillac legújabb csúcsmodellje, amelyet tavaly mutattak be, de csak az idén tavasszal kezdtek forgalmazni Észak-Amerikában. Hosszú ideje ez az első nagy Cadillac hátsókerék-hajtással, és még hosszabb ideje az első nagy limuzin V8-as motorok nélkül: a típust csak soros négyhengeres turbós, illetve V6-os szívó- és turbómotorokkal gyártják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.