Műalkotásként látható Európában először a Renault Kwid

2016.12.13. 06:06

A Kwid bemutatása óta fel-felbukkan a kérdés, hogy tervezik-e Európában forgalmazni az olcsó modellt. Bár a típus nagyszerűen passzolna a Dacia kínálatába, egyelőre úgy tűnik, az Indiának tervezett hobbiterepjárót nem tervezik bemutatni, legalábbis nem úgy, ahogy egy szériamodellt szokás.

Az apró Renault ugyanis már most is látható egy francia tárlaton. Ezt Sen Shombit, az indiai származású, de Franciaországban élő művész festette meg, és eredetileg Mombaiban állították ki, de később átszállították a franciaországi Barbizonba, az Espace Culturel Marc Jacquet nevű kiállítóterembe, ahol december 27-éig lesz látható. Valószínűleg nem is lesz sokkal több alkalom megtekinteni a Kwid-et Európában, hisz az már korábban kiderült, hogy a kivételesen olcsó modellt alaposan át kellene alakítani, hogy az európai biztonsági szabványoknak is megfeleljen – persze emellett Shombit festménye is figyelemre méltó, amit az indiai Renault magán visel.

Ahogy a BMW, a Renault sem először ajánlja fel autóit művészek számára: már a Renault 12-esből is készült műalkotás, de a Tizzy és a Mégane is szolgált már festővászonként.