Ilyen egy jó játék, életnagyságban

2017.03.29. 17:49

A Tonka legenda a világ nyugati felén: mindenki ismeri, akinek gyerekként volt nagy sárga dömpere, hisz olyat arrafelé a Tonka Toys gyártott. A cég most egy igazi óriás, a Hasbro része, és olyan óriásokkal szövetkezik egy kis keresztbe reklámozásra, mint a Toyota.

A Hilux Tonka születhetett volna Észak-Amerikában is, de ezúttal az ausztráloknak jutott eszébe, hogy megpróbálják életnagyságban megragadni a játék-pick-upok karakterét. A darabosan dekorált fekete-sárga festés igazán jól passzol a témába, és hibátlanul passzol hozzá a gumiabroncs dekorációja is. Látszik, hogy a tervezők a legtöbb részletet úgy igyekeztek minél masszívabbra venni, ahogy ez a játékoknál általában lenni szokott, bár itt nem fenyeget az a veszély, hogy a kisebb alkatrészeket lenyeli a gyerek.

A végeredmény egyébként el elég extrém: 15 centivel emelték meg a Hilux hasmagasságát, 6 mm-es acéllemez védi a motort, és a gyárinál sokkal szélesebb futómű miatt tekintélyes sárvédő-szélesítéseket kellett alkalmazni. Az autó ezen felül nemigen tartalmaz különleges műszaki megoldásokat, a motorja a gyári 2,8 literes turbódízel, amely gyári állapotában 174 lóerő és 420 Nm csúcsnyomaték leadására alkalmas.

Talán csalódást okoz majd néhány rajongónak, de a 89 centi átmérőjű gumikon álló pick-upot nem tervezik gyártani: show-autónak szánják, amelyet különféle off-road találkozókon használnak majd, a Toyota és a Tonka termékek népszerűsítésére. És erre nyilván hibátlanul meg is felel majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.