Megjött a sportos Seat Ateca

2017.04.04. 17:21

A Seat láthatóan lefokozta az FR jelzést: ez korábban a Cupra után következő, még indokolatlanul erős és sportos változatot jelölte, most viszont sokkal inkább felszereltségi szintet jelöl.

Az Ateca esetében mindenképp így van: egyértelműen a külsőségekre koncentráltak a tervezők. Az egyetlen részlet, amely talán befolyással lehet az autó viselkedésére, a 19 hüvelykes felnigarnitúra, amelyhez 245/40-es gumik járnak. Ezen felül elsősorban az FR logók, a fényes fekete hűtőrács és ablakkeretek, a hangsúlyosabb tetőspoiler és a belső térben némi alu-dekor jelent eltérést az XCellence felszereltségtől.

Arról azért gondoskodtak a Seatnál, hogy az FR modellek egyike se tűnjön tohonyának: csak az erősebb motorokkal kínálják a típust. Újdonság a kétliteres, 190 lóerős turbós benzinmotor, de ezen kívül kapható lesz az FR a más változatokból már ismert 1,4 literes 150 lóerős benzinessel, illetve a 150 és 190 lovas kétliteres TDI dízellel is. A motortól függően választható az FR első- és összkerék-hajtással, valamint hatfokozatú manuális és hat- vagy hétfokozatú DSG automata váltóval is.

Az Ateca FR élő bemutatóját a májusi Barcelona Motor Show-ra időzítették, valószínűleg akkor derül ki az is, hogy mekkora lesz a sportos stílus felára. Ám a pletykák szerint később – talán évek múlva – érkezik az igazán durva Ateca, a Cupra változat, 300 lóerő körüli motorral és száguldásra hangolt futóművel.