Megvillantotta első SUV-ját az Aston Martin

2017.04.07. 11:19

Nem titok, az Aston Martin is meglovagolni készül a divathullámot: ők is hobbiterepjárót gyártanak. A projekt körül nagy volt a csönd mostanában. Amióta a 2015-ös Genfi Autószalonon bemutatták a DBX tanulmányt, nem nagyon csöpögtettek információkat, csupán annyi derült ki, hogy nem Mercedes-alapokra épül. Most végre megint kapunk egy kis betekintést.

dbx

Egyetlen képről van szó, amelyen az autó sziluettje látszik – legalábbis néhány vonal erejéig. Elég elnagyolt vázlat ez, de legalább már a sorozatgyártású modellről készült. Ennyiből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de vélhetően a végleges változat nem áll majd túl messze a két évvel ezelőtti koncepciótól.

A tanulmányról annak idején annyit árultak el, hogy minden kerékhez jut egy-egy villanymotor. A sorozatgyártásban – legalábbis az alapkiviteleknél – jó eséllyel egyszerűbb hajtásláncot alkalmaznak majd. Az új V8 Vantage négyliteres V8-ast, a DB11 pedig kétturbós V12-est kapott – nem kizárt, hogy ezek közül választanak a DBX-hez is. Mindemellett a hibrid- vagy elektromos hajtás lehetőségét sem zárják ki.

A SUV-val az Aston Martin célja, hogy változtasson a márkáról alkotott képen, és az eddiginél szélesebb közönséget érhessen el. A márka első embere, Andy Palmer szerint az előszériás példányok 2018 második felében jelenhetnek meg az utakon. Megvenni 2019-től lehet majd.