Megvillantották az új Jaguar kombit

2017.04.25. 17:06

Először láthatjuk gyári képen az új XF Sportbrake-et, amellyel elsősorban Európában szerezhet erősebb pozíciókat a Jaguar.

xfsb

Egyelőre csak egy felülnézeti képet közölt a gyártó – ezen az autó hátuljából ugyan nem látszik sok, az viszont igen, hogy a típus nagy felületű tetőablakkal is elérhető lesz. Annyi azért ez alapján is sejthető a hátrafelé erősen keskenyedő formából, hogy nem törnek vele csomagtartóméret-rekordra a kategóriában, viszont a formaterv aligha lesz kevésbé egységes, mint a szedáné. Nagy izgalmakat nem érdemes várni, már a második generációs XF is észrevétlenül simul az egységes márkaarculatba, de ez a Jaguartól nem szokatlan.

A műszaki tartalom valószínűleg tökéletesen megegyezik majd a négyajtós modellével, azaz kétliteres négyhengeres és háromliteres hathengeres dízel- és benzinmotorokat várhatunk, 163 és 340 lóerő közti teljesítménnyel. Az egyetlen újdonság a benzines kétliteres Ingenium blokk lehet, amely 200, 250 és 300 lóerős kivitelben létezik – ezt valószínűleg mindkét karosszériaváltozathoz elérhetővé teszik a közeli jövőben.

A premier nyár elejére várható, mivel még az ősz előtt megkezdik a piaci bevezetést is.