Így lesz kalandjármű a Mini Countrymanből

2017.05.02. 18:12

A Mininél azt találták ki, hogy a Countryman gyári extralistájára felveszik a tetősátrat. Ez nem új dolog, de ezúttal kifejezetten a Mini szabadidő-autójához szabták a sátrakat.

A beszállító, az olasz Autohome meglehetősen tapasztalt a témában: mintegy ötven éve gyártanak tetősátrakat. A bevált megoldáson annyit változtattak, hogy a Mini számára a kétféle tetőszínnel harmonizáló sátrakat szállítanak, azaz fehér vagy fekete lehet a kiegészítő. Összecsukott állapotban nem különbözik egy tetődoboztól – ugyanúgy rögzíthető a tetősínekhez – kinyitva pedig 94 centis magasságú, a gyáriak szerint vízálló és jól szellőző sátor lesz belőle, amellyel így szinte bárhol, néhány mozdulattal le lehet táborozni. A sátorhoz akkumulátorról táplált LED-világítás, pamut-kárpitozású matrac és szúnyoghálós nyílászárók tartoznak. A nyitást négy gázrugó teszi egyszerű feladattá: csak a műanyagház két felét összetartó rögzítéseket kell oldani.

A gyáriak a spontán táborverés lehetőségét az autós kalandozás kiterjesztéseként mutatják be, bár érzésünk szerint a valóságban ehhez sem árt némi előzetes szervezés, hisz a csomagnak nem része a fürdési lehetőség.