Megújul a 2-es BMW

2017.05.11. 12:42

A szerénység szép dolog, de az az érzésünk, a BMW-nél túlzásba viszik. Az 5-ös sorozat modellváltása nem látszott többnek alapos frissítésnek, ez a mostani frissítés, amelyet a 2-es kupén és kabrión hajtottak végre, pedig egyáltalán nem látszik. Ha nem közöltek volna külön magyarázóképet, magunktól soha nem vettük volna észre, hogy mit szánnak újdonságnak.

Különösen kívülről nehéz bármiféle eltérést felfedezni. Talán a fényszórók belső szerkezetének változása a leglátványosabb – figyeljék csak meg, a LED-karikákból hiányos hatszögek lettek – és egyes változatoknál más lesz a lökhárítókban kialakított légbeömlők formája is. Más kiviteleknél a hűtőrács pereme lesz más, de ezt sem könnyű szabad szemmel észrevenni, még a két változat közvetlen összehasonlításával sem. A BMW mindemellett két kék, és egy narancssárga árnyalattal bővíti a színválasztékot is.

A belső tér változásait valamivel könnyebb észrevenni: nagyobb lett a középső kijelző, a műszerfal-dekorációt is átalakították, a pohártartó elcsúsztatható fedelet kapott, ablakemelő-kapcsolók pedig krómszínű díszítést. Emellett korszerűsítették a fedélzeti számítógép programját, így javítottak a mobiltelefon-integrációs lehetőségeken, és az alapfelszerelés része a legújabb iDrive rendszer.

Az új változat júliustól elérhető.