A BMW-nek nincs szüksége hipersportautóra

2017.09.20. 21:57

Most, hogy a Mercedes kijött hiper/szupersportautójával, a Project One-nal, naná, hogy mindenki várja, mit reagál a BMW. Úgy fest, semmit, legalábbis az M-részleg feje nem látja értelmét beszállni a meccsbe.

tb

Nem célunk, hogy kétszáz embernek építsünk autót – nyilatkozta Frank van Meel, az M-részleg vezetője egy ausztrál lapnak. A Motoring kérdezgette Meelt a Project One bemutatója kapcsán, azonban nagyon úgy fest, a BMW teljesítményfejlesztő részlegénél egész más véleményen vannak a műfajról, mint a stuttgarti konkurencia. Mi arra törekszünk, hogy minél több ügyfelet elérjünk. Ahelyett, hogy lenne egy kiemelt zászlóshajónk, mi inkább egy nagyon gyors hajókból álló armadával szeretnénk támadni a lehetséges ügyfélcsoportok széles rétegét – kergette el magát a képzavar határáig Meel, hogy éreztesse saját hozzáállásukat a témához.

1000+ lóerős, 200-300 példányban gyártott modellt tehát egy jó ideig ne várjunk a BMW-től, hiába foglalkozik ilyennel már a Mercedes mellett az Aston Martin is, és fognak várhatóan egyre többen a prémiumautós kategóriában. Feladat ettől függetlenül akad elég az M-részlegnél. Épp nagyban folyik például az új 8-as sorozat M-es változatának építése, és úgy hírlik, a 8-as kabrió, valamint Gran Coupe M-es változatai is előkészítés alatt vannak már.