A Rezvani terepjáró tényleg egy tank

2017.10.03. 17:27 Módosítva: 2017.10.03. 17:27

A Rezvani, amely korábban méregdrága sportkocsijairól lett ismert, most elkészítette saját terepjáróját. A Tank néhány fokkal nyomasztóbb látvány lehet a tükörben, mint akár egy Audi Q7-es, vagy a rettentő BMW X7 tanulmány.

A műszaki megoldásokról egyelőre keveset árultak el, csak annyit tudunk, hogy az autóba kapcsolható összkerék-hajtás kerül, és egy 6,4 literes V8-as motor, talán Chrysler Hemi lehet a lökettérfogat alapján. Ez azonban részletkérdés: ez az autó a masszív, militarista módon ijesztő formáról szól, és a belső tér minőségi anyagairól. A magas, merev tengelyes futómű a mély mintázatú gumikkal ugyan komoly terepjáró képességeket sejtet, de a Tank ezzel együtt is inkább tűnik a legdrágább G Mercik alternatívájának, amellyel a szó szoros értelmében a köznép fölé emelkedhet, aki megengedheti magának. Cserébe nyilván némi kényelmet kell feláldozni – ez a futómű, ilyen rövid tengelytávval és nagy hasmagassággal egyszerűen nem lehet komfortos – de az ilyesmire mindig akad vevő, bármennyibe is kerüljön.

És persze egy ilyen Tank nem olcsó: az alapára 178 ezer amerikai dollár, azaz valamivel több, mint 47 millió forint. A Rezvani azonban eddig sem az utca emberének termelt, és ez a SUV még mindig olcsóbb, mint egy Bentayga, miközben egyértelműen alkalmasabb az önkifejezésre.