Házkutatást tartottak a VW nagykutyáinál

2017.11.15. 11:43

Gyanúsan sokat fizettek a szakszervezeteket képviselő Bernd Osterloh-nak, ezért forgatták fel a VW vezérkar irodáit. Természetesen vitték a számítógépeket és minden iratot.

vw offices

Úgy tűnik, több hatóság párhuzamosan nyomoz a Volkswagen pénzügyei után. Az ügyészség a szakszervezeti vezetőnek utalt gyanúsan magas fizetés magyarázatát keresi, az adóhatóság pedig állítólag adóelkerülést sejt. Bár hivatalosan nem beszélnek a folyamatban levő ügyről, kiszivárgott információk szerint túlszámlázás nyomait keresik, amellyel a VW csökkenthette legális profitját, és ezzel a befizetendő adó összegét is.

A Volkswagen részéről annyit nyilatkoztak, hogy betartották a jogszabályokat, és a VW szakszervezete is úgy véli, hogy minden jogszerűen zajlott Bernd Osterloh fizetése körül. A szakszervezeti vezető fizetésének feszegetéséből legfeljebb kisebb botrány lehet – esetleg valamiféle belső hatalmi játszma része – a túlszámlázás vádja viszont nagyon drága lehet a Volkswagennek, már ha kiderül, hogy igaz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.