Kétajtós SUV lehet a Land Rover újabb őrülete

2017.12.04. 06:10

Érdekes ötletek forognak mostanában a Land Rover vezetőinek fejében. Egyrészt a közelmúltban beszéltek arról, hogy új, személyautósabb irányt nyitnak, és a Mercedes-Benz S osztály riválisának szánják a Road Rover névre keresztelt prémiumautókat. Most itt az újabb őrületük: a kétajtós hobbiterepjáró.

Erről a márka vezető formatervezője, Gerry McGovern beszélt a Drive magazinnak. A szakember elmondta, hogy a Jaguar Land Rover háztáji tuningrészlege, a Special Vehicle Operations (SVO) dolgozhat majd a projekten, a végeredmény pedig egy über-luxus SUV lesz. További részleteket azonban egyelőre nem árult el.

Jelenleg az tűnik valószínűbbnek, hogy egy most is meglévő modellből alakítanák ki a kétajtós, vélhetően kupés tetővonalú új modellt, nem pedig egy teljesen új típust fejlesztenének ki - ennek már csak a költségek miatt sem lenne sok értelme. A kétajtós SUV önmagában egyébként már nem teljesen új ötlet, hiszen az Evoque-ból is létezik ilyen - igaz, az USA-ban például már nem is forgalmazzák a kupét, nem volt túl nagy sikere.

McGovern tudni véli a megoldást erre is: szerinte egy nagyobb kétajtós sokkal népszerűbb lehetne, mint amilyen az Evoque kupéja volt. Persze teljesen más téma, ha az SVO egy valóban limitált példányszámú különlegességgel rukkol elő - akkor ugyanis inkább presztízskérdés lesz egy ilyen modell birtoklása, ami nem a prémiumautó-vásárlók szélesebb közönségét, hanem inkább a gyűjtőket célozza meg.