Visszahívták az összes Bugatti Chiront

2017.12.08. 13:18

Hiába a csillagászati ár, a Bugattit is csak emberek gyártják, akik időnként hibáznak. A Chiron visszahívása annyiban tér el bármely szokványos autóétól, hogy a sportkocsikért zárt teherautót küld a gyártó, és a hibás alkatrészt nem javítják, hanem azonnal újra cserélik.

Különösnek tűnhet, hogy a méregdrága Bugattikban elszúrták az ülésállító mechanika egyik hegesztését, pedig pontosan ezért hívják vissza most az összes eddig átadott példányt. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a hiba rejt-e bármilyen veszélyt, bár az az érzésünk, egy olyan autóban, amellyel túlléphető a 400 km/h, bármi, ami váratlanul érheti a sofőrt, potenciális életveszélyt jelenthet, és a Chiron pont ilyen autó.

A visszahívás nem tűnik nagy ügynek, hiszen egyelőre csupán 47 autóról van szó, de úgy, hogy minden járműért zárt teherautót küldenek, és azzal szállítják a legközelebbi, akár több száz kilométerre levő Bugatti szervizbe, így is elég költségesnek tűnik az akció. Ám ezen az árszinten – átszámítva bő 750 millió forintot kell adni egy Chironért – ez a legkevesebb, ha hibát találnak a típusban.