Ilyen a sportos A8 az Audi szerint

2017.12.15. 12:09

Hivatalosan Sport Exterior Package a neve az A8-as új gyári tuningcsomagjának, amelynek a jelenlétét leginkább nagyítóval lehet megállapítani. De legalább nem különösen drága extra, legalábbis A8 viszonylatban, kétezer euró alatt megúszható.

A lényeges változtatásokat az autó elején kell keresni: készítettek egy új hűtőmaszkot, hatszögmintás ködlámpafészkekkel, a hűtőrács kontúrját alulról követő légbeömlő-kerettel és a lámpák alatt egy új éllel. Emellett a karosszéria alján egy kicsivel mélyebbre húzódó kötény fut végig. Természetesen új a felnik mintázata is, de egyéb szabad szemmel érzékelhető változást nem tudtunk felfedezni. Mindenesetre legfeljebb annyival sportosabb ez így, mint amennyivel egy sportzakó sportosabb egy hétköznapi öltönykabátnál.

Akad egy másik újdonság is, amely külön rendelhető, egy új sportülés-készlet, optikailag integrált fejtámlával, pneumatikusan szabályozható méretű – magyarul felfújható – oldaltámaszokkal és szép S logóval. Ez egyébként drágább, mint az optikai csomag: míg az előbbi 1950 euró, ez utóbbiért 4520 eurót kérnek el.