Állatul néz ki a kombi Tesla

2017.12.18. 13:59

Hamarosan elkészül Tesla Model S-alapú kombijával a brit Qwest karosszériaépítő cég. A P90D-SB neve azt jelzi, shooting brake-ről, azaz háromajtós kombiról lenne szó, de nekünk nagyon ötajtósnak tűnik az oszlopok elhelyezése alapján. Kívülről már nincs is vele teendő, csak a beltéren kell elvégezni az utolsó simításokat.

 

A Dorian Hindmarsh vezette vállalkozás több mint egy éve látott munkához. A Model S-hez teljesen egyedi farrészt terveztek, amit aztán szénszálas műanyagból készíttettek el egy partnerükkel. Ők komoly specialisták, általában Formula-1-es autókhoz készítenek alkatrészeket.

Az ötlet amúgy az ügyvezető, Hindmarsh egyik barátjától származik. Beszélgetéseik során felmerült ugyanis, hogy milyen jó lenne egy olyan autó, amiben megvannak a Model S előnyei, de nagyobb helyet kínál hátul a kutyák szállításához, mint az eredeti Tesla. Az átalakítás a donorautót nem számolva 70 ezer fontba, vagyis 25 millió forintba került. Ha ehhez hozzávesszük egy használt Model S 15-20 milliós árát, láthatjuk, hogy elég drága kombiról van szó.

A végeredmény egészen jó lett, a puttony teljesen harmonikusan illeszkedik a Model S orrához – legalábbis amennyire képek és videók alapján meg lehet állapítani. Nem tudni, hogyan változtak a menettulajdonságok, de a Qwest a legjobban gyorsuló kombi címére pályázik. Összehasonlításképpen: egy Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid 3,4 másodperc alatt futja a nulla-százat.

A Qwest egyébként nem az egyetlen műhely, ahol kombi-Teslát faragnak. Ősszel már írtunk arról, hogy a RemetzCarnál is valami hasonlót gyúrnak.