Franciaországban tervezik a jövő Mercedeseit

2017.12.18. 12:49

Hamarosan új formatervezési központban kezdheti meg a munkát a Mercedes-Benz ötven dizájnere. Már most sem kizárólag Stuttgartban (pontosabban Sindelfingenben) rajzolják az autók külsejét és belsejét, a világ több pontján tevékenykednek a szakemberek – ez a kör bővül egy franciaországi létesítménnyel.

 

A Mercedes ezúttal Dél-Franciaországban, a Cȏte d'Azurön avat új Advanced Design Centre-t. A hengert formázó épületben nemcsak a járműveik külső és belső formatervén dolgoznak majd a tervezők, de bizonyos modellek felhasználói felületeit is itt álmodják meg. A Daimler dizájnfőnöke, Gorden Wagener szerint a különböző területeken munkálkodó szakemberek nagyon jól tudnak majd együtt dolgozni az új központban. A francia egység 2018 elején kezdi meg működését.

A helyszínválasztás egyébként aligha véletlen: az Antibes mellett fekvő Sophia Antipolis tudáspark afféle francia Szilícium-völgy. Mintegy 2200 cég, köztük a Hewlett-Packard, az SAP és a Huawei 36 ezer munkatársa dolgozik ott. A Mercedesnek emellett van egyébként egy-egy dizájnközpontja Pekingben, Olaszországban, a Comói-tónál, további kettő pedig Kaliforniában (Carlsbad és Sunnyvale).