Külön bemutatótermet kaptak az autóra vágyó szaúdi nők

2018.01.14. 13:59

Ahogy várható volt, a tiltás feloldása megkavarja a szaúdi autópiacot. Azután, hogy tavaly bejelentették, 2018-tól nők is vezethetnek autót az arab országban, rögtön jöttek a nőket célzó hirdetések. Már külön kereskedést is nyitottak nekik.  

szaud-arabia

A Vörös-tenger partján található Dzsiddában nyílt meg Szaúd-Arábia első kimondottan nőknek szánt autós bemutatóterme, ahol a vevők/érdeklődők mellett az eladók is mind nők. A Le Mall nevű plázában reagáltak a leggyorsabban hirtelen nyílt piacra. A megnyitóról keringő képek szerint a szalonban vegyesen kínálják a különféle márkákat a Chevy-től a Kiáig, de a szaúdiak kedvenc V8-as Land Cruisereit nem nagyon látni. Még az is lehet, hogy ebbe már belejátszik, hogy az országban benzinár-duplázással indították az évet. 

A nők számára engedélyezett autóvezetés csak egy Mohamed bin Szalmán koronaherceg nyitottabb országot célzó lépései közül. A szélsőségesen konzervatív muzulmán országban nemrég újra kinyithattak a mozik és beengedték a nőket a focimeccsekre, de a következő években várhatóan további gesztusokat tesz majd Szalmán a 33 milliós népesség nagyjából felét kitevő női lakosságnak.