A BMW-szupersportkocsi nem halott

2018.01.24. 10:32

Komoly jóstehetség kellene ahhoz, hogy megmondjuk: lesz-e belátható időn belül saját szupersportkocsija a BMW-nek. A német gyártó fejesei egymást cáfolva nyilatkozgatnak a témában, így tavaly ősszel például előbb az M-részleg első embere  mondta azt , hogy nincs szükségük ilyesmire, majd a vállalat alelnöke  beszélt arról , hogy amennyiben lenne rá piaci igény, meg tudnák csinálni. Most az igenek mellé került újabb strigula.

 

A BMW külső formatervező csapatának vezetője, Jozef Kaban a Detroiti Autószalonon fejtegette, hogy a jövőben nagyobb különbségek lehetnek a márka egyes modelljeinek dizájnjában, így kicsivel sokszínűbb lesz a paletta, nem feltétlenül láthatunk egyen-arcot minden BMW-n. Az új irány kialakításában pedig az ügyfelekkel folytatott párbeszédnek is hasznát vehetik.

Ami viszont még érdekesebb: Kabant egy BMW szupersportkocsi elkészítésének lehetőségéről is kérdezték. Erre azt felelte, hogy nagyszerű autókat gyártanak, így nyugodtan álmodozhatnak a következő szintről, valami extrémebbről, merészebbről. Bár határozott igennel nem akart válaszolni, de nyitva hagyta annak lehetőségét, hogy a jövőben ilyen modellel is előrukkolhatnak. Ha pedig így lesz, nem kizárt, hogy éppen ő maga rajzolja meg, hiszen amellett, hogy a külső formatervezési csoportot irányítja, korábban például a Bugatti Veyront is ő tervezte.

Az első olyan BMW egyébként, amelyet Kaban és csapata alkot meg, a következő 7-es lesz. Erre még nagyjából három-négy évet kell várni, és vélhetően ez mutatja majd meg a következő időszak BMW-inek formanyelvét is.