Eladó lett Senna futamgyőztes McLarenje

2018.01.26. 06:16

A motorsport-történelem egy darabját kínálja eladásra a Bonhams aukciósház. Egy Forma-1-es McLaren-Ford MP4/8A-t árvereznek el hamarosan, méghozzá konkrétan azt a példányt, amellyel Ayrton Senna megnyerte az 1993-as Monacói Nagydíjat.

Ez volt az a szezon, amikor a Hondával folytatott eredményes együttműködés után a McLaren átváltott Ford-motorokra. Maga Senna állítólag kételkedve fogadta a cserét, de a Ford-Cosworth V8-asok ütőképesek voltak. A legendás brazil pilóta öt futamot nyert meg, a végelszámolásnál azonban 26 pontos hátránnyal zárt a williamses Alain Prost mögött.

A most kalapács alá kerülő konkrét versenyautót először a szezon ötödik futamán, Spanyolországban vetették be, rögtön a következő versenyt pedig meg is nyerte vele Senna. Összesen nyolcszor állt rajthoz ezzel a kocsival.

A Forma-1-es versenygépet május 11-én árverezi el a Bonhams, méghozzá stílszerűen Monacóban. Előtte a Le Grand Palais-ben állítják ki, méghozzá február hatodika és május nyolcadika között.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.