2018.01.26. 14:57

Újabb kedvcsináló fotóval jelzi a Mercedes: hamarosan itt az új A osztály bemutatója. A teaseren ezúttal az orr-részt láthatjuk, szokás szerint csak egyes részletek sejlenek fel az árnyékból. Ha még nem is láthatjuk teljes egészében az autót, az eddigi találgatások alátámasztására így is tökéletesen alkalmas a kép.

 

Ahogyan azt már a kémfotók alapján is sejthettük , hogy az aktuális A Merciénél agresszívabb frontkiképzést kap az utód, hűtőmaszkja pedig emlékeztet a márka sportkocsijaira is. A függőleges Panamericana-rácsozást azért elhagyták, azt megtartják az igazán durva sportmodelleknek, mint amilyen mondjuk az AMG GT R.

Az is látszik, hogy egyrészt az új CLS-ből, másrészt a jövőbeli A osztály szedánt előrevetítő Concept A Sedan tanulmányból is táplálkozik a formaterv. Az első lökhárítót és annak légbeömlőit is átdolgozták, valamint új első fényszórókat is kapott a kompakt Merci – ezekbe a CLS-éhez nagyon hasonló nappali menetfényt integráltak.

A friss A osztály faráról sokkal kevesebb biztos információnk van, mint az orráról. Az eddigi kémfotókon is kevesebb látszott át az álcán, és a mostani, szemből készült teaser-fotó sem segít a helyzeten. Mintha itt is átrajzolt, sportosabb lökhárítókat alkalmaznának, valamint laposabb, kisebb hátsó lámpákat is terveztek volna.

Sokáig már ezzel kapcsolatban sem kell találgatni, ugyanis a jövő héten pénteken, azaz február másodikán Amszterdamban leleplezik az új A osztályt, amelyet a márciusi Genfi Autószalonon ki is állítanak.