Rajzon dögös az új Kia Ceed

2018.02.06. 13:46

Az idén már a kompakt Kia harmadik generációjának bemutatására készülnek a koreaiak, amely az első vázlat alapján egész ígéretesnek tűnik, és a nevét is egyszerűbb lesz leírni.

ceedpv

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Kia számára a Cee'd jelentette a kiugrást bő tíz évvel ezelőtt. A félreérthető név ellenére ez volt az az autó, amelyből 2007-ben és 2008-ban több mint százezret tudtak eladni, és bár a második generációt messze nem fogadta ilyen jól az európai piac, még mindig ez a kínálat egyik legnépszerűbb típusa.

Nem csoda, hogy a harmadik generációt igyekeznek minél alaposabban beharangozni. A világpremiert március elején tartják a Genfi Autószalonon, de már most, egy hónappal korábban nyilvánosságra hoztak egy igazán látványos vázlatot az autóról. Az ilyen rajzokon persze a legritkább esetben láthatók a végleges arányok – a kerekeket a valóságosnál nagyobbra, az övvonalat túl magasra, a hűtőmaszkot túl alacsonyra szokás rajzolni – de az így is látszik, hogy az autó stílusát igyekeztek a Németországban dolgozó tervezők minél sportosabbra venni.

Konkrét információ egyelőre kevés van az autóról, csak annyit árultak el, hogy kétféle karosszériával mutatkozik be, és hogy a nevét a továbbiakban Cee'd helyett egyszerűbben, Ceednek írják majd. Ezen felül csak annyit tudunk, hogy az újdonság eléggé hamar, már 2018 második negyedévében eljut az európai Kia kereskedésekbe.