2018.02.14. 17:26

Erősen limitált szériás, méregdrága sportautót mutatott tavaly Genfben az Audi tulajdonában lévő Italdesign Automobili Speciali. A Zerounóhoz nem fejlesztettek csilliárdokért teljesen saját technikát, hanem inkább benyúltak a nagy közös fiókba, ahonnan kiemelték az Audi R8-as és a Lamborghini Huracán 5,2-es V10-esét. A bő 400 millió forintnak megfelelő ár ellenére az erősen limitált, ötdarabos széria minden példánya gyorsan gazdára talált. Most itt a második változat.

italdesign-zerouno-roadster-teaser

Ha pedig az első kupé volt, nem nehéz kitalálni: roadster lesz a következő. Egyelőre csak egyetlen teaser-fotót tettek közzé az autóról, amelyen nem is látszik minden részlet. Az viszont így is egyértelmű, hogy formailag a tetőt leszámítva lényegében azonos lesz a Zerouno és a Zerouno Roadster.

A technikáról sem rendelkezünk még érdemi információkkal, de biztosra vehetjük, hogy ugyanazt az 5,2-es, tízhengeres V motort szerelik ebbe is, mint a kupéba, legfeljebb a 3,2 másodperces nulla-százas sprint romlik egy-két tizedet a merevítések miatt vélhetően nehezebb kaszni miatt. A végsebesség 330 km/h körül lehet.

A Zerouno Roadsterrel fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli az Italdesign. A sportkocsit a Genfi Autószalonon mutatják be, és jó eséllyel a kupéhoz hasonlóan igen korlátozott számban készítik. Árban is valahova a 400 millió forint körüli magasságba saccolhatjuk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.